Krim: Parlament izglasao pripajanje Rusiji

Svetske vesti - Ponedeljak 17.03.2014 - 12:00

Parlament Krima u ponedeljak ujutru izglasao je pripajanje tog poluostrva Rusiji i nacionalizaciju dobara ukrajinske države u tom regionu.

Parlament Krima izglasao pripajanje Rusiji (Foto: deutschlandfunk.de) Parlament Krima izglasao pripajanje Rusiji (Foto: deutschlandfunk.de)
"Republika Krim od UN i svih zemalja sveta traži da bude priznata kao nezavisna država. Krim od Ruske Federacije traži da ga prihvati kao svoj deo", navodi se u tekstu koji je usvojio parlament u Simferopolju. 
 
Krimski premijer Sergej Aksjonov izjavio je da će od 30. marta Krim preći na rusko računanje vremena, a ranije je ocenio da će premeštanje svih institucija Krima u Rusiju trajati najmanje godinu dana. 
 
Na jučerašnjem referendumu 97 % građana Krima glasalo je za pripajanje tog poluostrva Rusiji. 
 
Vlasti u Simferopolju su u više navrata saopštile da će vojnici koji žele da ostanu verni Kijevu morati da napuste poluostrvo. 
 
Beta

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: