Lavrov: Bez intervencije u Ukrajini

Svetske vesti - Ponedeljak 01.09.2014 - 08:56

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov potvrdio da neće biti vojne intervencija Rusije u Ukrajini, ali da ukrajinska vojska mora da se povuče s položaja s kojih može da gađa civilne ciljeve.

(Foto: musavat.com) (Foto: musavat.com)
- Računam veoma na pregovore zakazane za ponedeljak, pre svega fokusirajući se na sporazum o hitnom i bezuslovnom primirju - rekao je Lavrov povodom sastanka trilateralne Kontakt-grupe u Minsku kojoj će prisustvovati predstavnici Ukrajine, OEBS-a, Rusije i, verovatno, proruskih snaga sa ukrajinskog istoka.
 
Lavrov je potvrdio da neće biti ruske vojne intervenice u Ukrajini i da je Moskva "isključivo za mirno rešavanje te najteže krize, te tragedije". 
 
- Moramo da sednemo i razgovaramo, ali ne da insistiramo na nerealnim zahtevima da se "pobunjenici" odreknu oružja i ostavimo da budu ubijeni. To je sve što Petro Aleksejevič Porošenkov mirovni plan cilja - rekao je Lavrov u susret sa studentima na Moskovskom državnom institutu za medjunarodne odnose. 
 
Ukoliko novih sankcija Evropske unije (EU) ili Sjedinjenih Američkih Država (SAD) bude, Lavrov je naveo da će to "primorati Rusiju da zaštiti svoju privredu, gradjane i preduzeća". 
 
Govoreći o isključenju Rusije iz Grupe osam zbog aneksije Krima, Lavrov je naveo da je taj "forum izgubio mnogo na svom značaju od formiranja šire G20".
 
B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: