Lavrov: Ukrajina kao Jugoslavija

Svetske vesti - Utorak 08.07.2014 - 12:05

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov istakao je da ga aktuelni događaji u Ukrajini prodsećaju na NATO bombardovanje Jugoslavije 1999. godine i dodao bi Vašington trebalo da oseća odgovornost za krizu u toj zemlji.

(Foto: musavat.com) (Foto: musavat.com)
- Imamo razloga da verujemo da su vodeće evropske zemlje shvatile svoju odgovornost za ono što se dešava u Ukrajini. Želimo da se SAD pridruže (EU), razumevanju te odgovornosti - rekao je Lavrov. 
 
On je pozvao međunarodne partnere da ostave po strani svoje ambicije i misle na spasavanju života civila u jugo- istočnoj Ukrajini.
 
- U našem zajedničkom interesu je da se zaustavi krvoproliće u najkraćem mogućem roku. Ne može biti nikakve rezerve ili izgovora o odlaganju neposrednog prekida vatre koji sve više i više pogađa mirne ljude i civilna lica – rekao je Lavrov.
 
 
FoNet, B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: