Lugansk: Na aerodromu pronađeno oružje

Svetske vesti - Sreda 22.07.2015 - 21:20

Predstavnici samoproglašene Luganske narodne republike izjavili su da su na aerodromu u Lugansku pronašli oružje američke proizvodnje.

Oružje poreklom iz SAD. Foto: Thinkstock Oružje poreklom iz SAD. Foto: Thinkstock

Timovi za sanaciju posledica ratovanja koje je oformila LNR su na porušenom aerodromu, koji su prethodno kontrolisale snage lojalne vlastima u Kijevu, pronašli veliku količinu oružja, municije i komada teške artiljerije, a bilo je i ubojnih sredstava sa američkim oznakama.

“Bilo je fizički nemoguće da se stigne do tog skladišta, ulaz je bio blokiran ruševinama. Policija LNR je uspela da obavi zadatak, preuzela je i registrovala otkriveno oružje, municiju, eksplozivne supstance i drugo oružje“, rekao je istražitelj Leonit Tkačenko.

Na aerodromu u Lugansku su se prošlog leta vodile velike borbe proruskih i državnih snaga, ali su pobunjenici posle nekoliko nedelja sukoba preuzeli kontrolu nad aerodromom.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: