Mađarska završava ogradu na granici sa Hrvatskom

Svetske vesti - Petak 09.10.2015 - 13:52

Ograda duž mađarsko-hrvatske granice je 99 odsto završena, izjavio je juče šef kabineta mađarskog premijera Janoš Lazar.

U toku konsultacija o merama bezbednosti granice; Foto: Getty Images U toku konsultacija o merama bezbednosti granice; Foto: Getty Images

Mađarska vlada je usred međunarodnih konsultacija o koracima koji treba da budu preduzeti na sprovođenju bezbednosti duž granice, rekao je Lazar na redovnoj konferenciji za novinare.
 
Plan Mađarske je da južna granica zone Šengena sa Hrvatskom bude zaštićena zajedno sa snagama država članica Višegradske grupe, prenela je agencija MTI.  
 
Lazar je kazao da je Mađarska izložena organizovanoj akciji krijumčara ljudima, uz intenzivno učešće hrvatske države.   

On je dodao da je lako zamislivo da bi do kraja godine 600.000 ilegalnih migranata moglo da stigne u Mađarsku.
   
Češka je ponudila juče Mađarskoj da pošalje još 100 vojnika i 50 policajaca koji bi pomogli u obezbeđenju šengenske granice pred talasom izbeglica, saopštio je danas u Luksemburgu češki ministar unutrašnjih poslova Milan Hovanec.
   
Ministri unutrašnjih poslova Češke, Poljske, Slovačke i Mađarske sreli su se u Luksemburgu pred sastanak ministara cele Evropske unije da razmotre inicijativu Češke da Mađarskoj u obezbeđenju granice pred talasom izbeglica pomogne cela Višegradska četvorka.
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: