Makedonija pustila izbeglice da prođu granicu

Svetske vesti - Nedelja 23.08.2015 - 09:37

Više od 1.500 izbeglica koji su tri dana proveli na ničijoj zemlji, ušlo je u subotu u Makedoniju, u čemu ih policija nije sprečavala ni na koji način.

Migranti u toku dana probili ogradu. Foto: Drako Vojinović Migranti u toku dana probili ogradu. Foto: Drako Vojinović

Kako javlja reporter B92 sa lica mesta, nove izbeglice već pristižu i čekaju da budu puštene da prođu.

Makedonska policija je, tokom dana, šok-bombama i pendrecima pokušavala da spreči stotine izbeglica da probiju bodljikavu žicu na granici, ali je uveče pustila sve migrante da uđu u zemlju, prenosi AFP.

Ranije, oko hiljadu migranata je na dva mesta probilo kordon policije na makedonsko-grčkoj granici i veći deo njih je uspeo da se domogne Đevđelije.

Migranti su policijski kordon probili na mestima gde nema bodljikave žice, javio je reporter Tanjuga. Policija je neke od njih uspela da vrati, ali je većina prošla, iako su bezbednosne snage upotrebile šok bombe.

Portparol MUP-a Makedonije Ivo Kotevski izjavio je Tanjugu da će svi migranti koji se nalaze na ničijoj teritoriji, između Makedonije i Grčke, biti propušteni, a da policija samo vodi računa da to bude u grupama kako bi se izbegao stampedo.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: