Mamić ranjen u pucnjavi; Dinamo: Napad je planiran

Svetske vesti - Utorak 22.08.2017 - 17:05

Savetnik Dinama Zdravko Mamić ranjen je u Tomislavgradu, u Bosni i Hercegovini.

Mamić je bio u privatnoj poseti Tomislavgradu FOTO: Printscreen Mamić je bio u privatnoj poseti Tomislavgradu FOTO: Printscreen

Fudbalski klub Dinamo iz Zagreba saopštio je da je "užasnut pokušajem ubistva Mamića".
 
"Mamić je bio u privatnoj poseti Tomislavgradu, gde u ovo vreme svake godine odlazi povodom godišnjice smrti oca. Očito je da je ovaj događaj bio planiran, te je nastavak napada na gospodina Mamića iz 2014. godine", navodi se na internet stranici Dinama. Dinamo dodaje da, iako je zastrašujuće da se ovakav pokušaj likvidacije događa u modernom demokratskom društvu, "takav razvoj ne čudi, s obzirom na linč prema Mamići koji postoji već godinama u Hrvatskoj".
 
Iz Dinama podsećaju da su napadi na Mamića počeli još pre tri godine na stadionu Poljud na utakmici Hajduk - Dinamo, potom ispred Županijskog suda u Splitu kada je gađan dimnim bombama, bakljama i flašama, kao i nedavno u Bolu na ostrvu Brač kada je dobio udarac u glavu i pao u more.
 
"Hoće li konačno neko odgovarati za ugrožavanje života Zdravka Mamića ili će se i ovoga puta raditi o remećenju javnog reda i mira s nepoznatim počiniocima? Hoćemo li ponovno videti izostanak svake reakcije politike, sudova, medija, osude javnosti? Nažalost, bojimo se odgovora na to pitanje. Za ovo što se dogodilo odgovorni su svi: politika, pojedinci, društvo u celini i vreme je da nadležne institucije konačno reaguju u skladu sa zakonom i temeljima pravne države, kako bi svi građani bili sigurni. Vreme je da svi zajedno osudimo zločince koji se na ovaj način obračunavaju sa svojim neistomišljenicima", zaključuju iz zagrebačkog kluba.
 
Mamić je danas ranjen iz vatrenog oružja u Tomislavgradu, kada se vraćao sa groblja, gde je davao pomen ocu, a napadač ga je upucao u nogu. Zadobio je prostrelnu ranu potkolenice, zbrinut je u domu zdravlja i nalazi se u stabilnom stanju.
 
Policija traga za nepoznatim počiniocima, a sumnja se da maskirani napadač nije delovao sam.

Radio 021, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: