Mapa osvajanja ID do 2020: Od Španije do Kine

Svetske vesti - Ponedeljak 10.08.2015 - 13:11

Ekstremistička organizacija Islamska država planira da zauzme Bliski Istok, Severnu Afriku, delove Evrope i Kine u narednih pet godina.

Islamisti planiraju da osvoje i Srbiju. Foto: screenshot Islamisti planiraju da osvoje i Srbiju. Foto: screenshot

Islamisti planiraju da osvoje i Balkan, uključujući Srbiju.

Novinar BBC Endru Hoskin je autor nove knjige "Carstvo straha: Unutar Islamske države", koja uključuje mape područja koja Islamska država planira da osvoji, objavio je Dejli rekord.

Kalifat, država u kojoj je na snazi šerijatsko versko pravo, na mapi zauzima područje od Španije na zapadu do Kine na istoku.

Za razliku od mapa Kalifata koje je Islamska država ranije objaviljivala, na najnovijoj po prvi put je upisan i deo Kine.

Podsetimo, sredinom juila je u video snimku "Mi smo islamski hilafet - kasida" kao početna meta islamskih terorista označena Srbija, a za njom slede i ostale zemlje Balkana.

Kako je navedeno u snimku, ekstremisti su nakon osvajanja Srbije pripremili plan da terorističke akcije sprovedu u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Albaniji i Makedoniji.

Islamska država objavila je nedavno i propagandni snimak kojim preti balkanskim zemljama i poziva muslimane sa Balkana da joj se pridruže ili pokrenu napade na Balkanu.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: