Melburn najbolji za ljude

Svetske vesti - Četvrtak 21.08.2014 - 08:51

Istraživanje kvaliteta života (liveability ranking) koje godinama sprovodi “The Economist Intelligence Unit” (EIU) rangiralo je 140 gradova, a primetno je da svetski megalopolisi nisu zauzeli visoke pozicije na listi, piše “Quartz”.

Melburn najbolje mesto za život foto pogodak.rs Melburn najbolje mesto za život foto pogodak.rs

“Svi veći gradovi pate od visoke stope kriminala, zagađenja i problema sa javnim prevozom, zbog čega je život u njima nešto lošijeg kvaliteta”, navodi se u izveštaju EIU-a.

Za razliku od njih, kao što je bio slučaj i prošle godine, top 10 listom dominiraju gradovi u Australiji i Kanadi. Melburn je na prvom mestu već četvrtu godinu zaredom, dok je najbolje rangirani evropski grad Beč na drugom mestu, pa tek Helsinki na osmoj poziciji.

Evo kako izgleda lista 10 gradova najboljih za život, prema istraživanju EUI-a: (Pomenuti London i Njujork nalaze se tek na 55. odnosno 56. mestu)

1. Melburn

.

2. Beč

.

3. Vankuver

.

4. Toronto

.

5. Adelejd

.

6. Kalgari

.

7. Sidnej

.

8. Helsinki

.

9. Pert

.

10. Okland

B92, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: