Merkel i Oland: Znamo kako dalje

Svetske vesti - Ponedeljak 27.06.2016 - 08:30

Nemačka kancelarka Angela Merkel i francuski predsednik Fransoa Oland znaju kako će postupati u politici Evropske unije posle Bregzita.

Žele da izbegnu neizvesnost; Foto: Getty Images Žele da izbegnu neizvesnost; Foto: Getty Images

Oni su potvrdili da među njima postoji potpuna saglasnost o tome kako kontrolisati situaciju nastalu pošto je Britanija odlučila na referendumu da izađe iz EU, naveli su izvori iz francuskog predsedništva.

Agencije su prenele da je to saopšteno posle telefonskog razgovora Olanda i Merkel koji je trajao pola sata.

I Oland i Merkel, koji će u ponedeljak nastaviti razgovor u Berlinu, "žele što jasniju situaciju da bi se izbegla bilo kakva neizvesnost" posle referenduma, naveli su izvori bliski Olandu.

Rojters je ranije preneo da su ministri spoljnih poslova Nemačke i Francuske, Frank-Valter Štajnmajer i Žan-Mark Ero, sastavili dokument na devet strana pod nazivom "Jaka Evropa u svetu neizvesnosti" u kojem predlažu uspostavljanje zajedničke evropske bezbednosti i jačanje ekonomskog ujedinjavanja.

Štajnmajer i Ero u njemu priznaju da je Evropska unija "surovo stavljena na test" i dodaju da je blok suočen sa serijom kriza na jugu i istoku, dok se privredni rast sporo oporavlja.

Britanska agencija navodi da su dvojica diplomata rad na ovom dokumentu započeli pre nego što je Velika Britanija izglasala napuštanje EU.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: