Merkelova ključna za mir u Ukrajini

Svetske vesti - Ponedeljak 23.06.2014 - 10:14

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko pozvao je nemačku kancelarku Angelu Merkel da pomogne u rešavanju sukoba na istoku Ukrajine.

Ništa bez Merkelove Ništa bez Merkelove
"Uključivanje Angele Merkel i drugih svetskih zvaničnika ključno je za rešavanje sukoba na istoku Ukrajine", rekao je Porošenko. 
 
Tokom razgovora ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov i šef nemačke diplomatije Frank-Valter Štajnmajera ocenili su da je poštovanje prekida vatre neophodno kako bi počeo dijalog ukrajinskih vlasti u proruskih pobunjenika. 
 
Petro Porošenko je u petak naredio jednostrani prekid vatre i obećao amnestiju za sve koje polože oružje. Samo nekoliko sati kasnije, tri vojnika ranjena su u napadu na njihove položaje u regionima Donjecka. 
 
Novi ukrajinski ministar spoljnih poslova Pavlo Klimkin predstaviće mirovni plan Petra Porašenka na  sastanku u Luksembrugu kojem prisustvuju ministri spoljnih poslova EU. 
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: