Merkel:Rekordni priliv izbeglica promeniće Nemačku

Svetske vesti - Ponedeljak 07.09.2015 - 12:05

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je danas da će rekordni priliv izbeglica u Nemačku promeniti ovu zemlju narednih godina.

Nemačka će zaštititi sve kojima je realno potrebna pomoć. Foto: rtvbn.com Nemačka će zaštititi sve kojima je realno potrebna pomoć. Foto: rtvbn.com

Merkelova je naglasila da će ona pružiti zaštitu svima kojima je potrebna, ali da će oni bez šanse za azil brzo biti vraćeni u svoje domovine.

"Mi želimo da ta promena bude pozitivna i verujemo da možemo da je ostvarimo", rekla je kancelarka pošto je samo tokom vikenda u Nemačku stiglo 20.000 izbeglica.

Nemačka će pružiti zaštitu onima kojima je ona potrebna, ali oni koji nemaju šanse za azil moraće brzo da se vrate svojim kućama, istakla je ona.

Merkel je novinarima u Berlinu rekla i da najveća evropska ekonomija nije voljna da sama nosi ceo teret izbegličke krize na svojim plećima.

"Nemačka je zemlja koja želi da primi ljude, ali izbeglice treba da budu primljene u svim zemljama EU tako da mogu da pronađu utočište od građanskog rata i gonjenja", preneo je AP.

Nemačka kancelarka je ocenila i da aktuelna evropska politika azila ne funkcioniše rekavši da temeljna reforma te politike predstavlja veliki korak.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: