Migranti kod Zakintosa slali SOS

Svetske vesti - Nedelja 12.07.2015 - 11:44

Grčka obalska straža saopštila je da je 117 migranata spaseno kod obala zapadnog grčkog ostrva Zakintos pošto je upućen poziv u pomoć.

migranti u sred mora pozivali pomoc FOTO:Getty/AFP/Giovanni Isolino migranti u sred mora pozivali pomoc FOTO:Getty/AFP/Giovanni Isolino
 
Grčke vlasti pokrenule su operaciju spasavanja sinoć posle prijema poziva u pomoć i pošto je vojni avion primetio brod sa migrantima zapadno od ostrva Zakintos u Jonskom moru, navela je Obalska straža.
 
Međutim, ostalo je nejasno zbog čega je upućen hitan poziv za pomoć, prenela je agencija AP. 
 
Čamcima za spasavanje migranti su prebačeni na kruzer "Ostrvska princeza" koji je prolazio i trebalo bi da stignu u luku na zapadu Grčke kasnije tokom dana. 
 
Na desetine hiljada migranata stiglo je u Grčku ove godine, uglavnom na ostrva u Egeju sa obližnje turske obale, navode grčke lokalne vlasti. 
 
Grupe za pomoć saopštile su da je Grčkoj hitno potrebna veća pomoć Evropske unije da se nosi sa velikim prilivom migranata.
Tanjug/OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: