Milano: Optuženi ubio sudiju

Svetske vesti - Četvrtak 09.04.2015 - 15:12

Optuženi, kojem se sudilo jer je lažno proglasio bankrotstvo, otvorio je vatru u sudnici u Milanu i ubio svog advokata, saoptuženog i sudiju.

@franzic76 @franzic76

Sudija apelacionog suda Đovani Kancio izjavio je da je optuženi pucao na ulazu u sudnicu.

Još jedna osoba je pronađena mrtva i najverovatnije je preminula posle srčanog udara.

Pošto se više od jednog sata krio u zgradi, napadač je pobegao na motoru, a uhapšen je na oko 25 kilometara severoistočno od centra Milana.

- Čuo sam pucnje i video čoveka sa krvavom nogom, uplašio sam se i pobegao - rekao je jedan svedok događaja.

Čim su se začuli pucnji, neki od zaposlenih u sudu su se zaključali u svoje kancelarije i sakrili ispod stolova, a na stotinu ljudi je krenulo niz stepenice ka izlazima dok je policija jurila napadača po sudu, prenosi agencija AP.

Italijanska "Republika" piše da je napadač bio na saslušanju kada je ispred sudnice na trećem spratu izbila tuča.

Tužilac Edmondo Bruti Liberati rekao je da je napadač prvo pucao u svog advokata i saoptuženika, obojicu ubivši i teško ranivši drugog saoptuženog.

Naposletku, napadač se spustio sprat niže i ubio sudiju, rekao je Bruti Liberati za AP i dodao da nije poznato da li je i kakav je odnos imao sa sudijom.

Tužilac je ubijenog sudiju identifikovao kao Fernanda Ćampija, koji je radio u civilnom odseku stečajnog suda.

- Ovo je šokantno... Neverovatno da je neko uspeo da uđe u sud sa oružjem“, naveo je predsednik regiona Lombardije Roberto Maroni.

Italijanska agencija Ansa izveštava da se jutros jedan od detektora za metal na vratima suda pokvario.

Samo advokati i zaposleni u sudu ulaze u zgradu bez dodatnog bezbednosnog nadzora, uz ličnu kartu.

Zaposleni su rekli da misle da je napadač mogao lako da uđe u sud bez prolaska kroz detektor za metal ako je bio sa svojim advokatom.

Lokalni mediji su identifikovali napadača kao Klaudija Đijardijela.

Zamenik italijanskog ministra unutrašnjih poslova Filipo Bubiko je izjavio da će istragom biti utvrđeno ko je odgovoran za bezbednosne propuste, imajući u vidu da niko nije zaustavio napadača koji je s jednog sprata otišao na drugi, a potom i izašao iz zgrade.

B92, Tanjug, Beta/AP

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: