Milanović: Smeta mi Dačićeva izjava

Svetske vesti - Subota 29.11.2014 - 20:12

Premijer Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da mu "ljudski" smeta izjava ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića da Hrvatska nije u stanju da zaštiti deset ćiriličnih tabli u Vukovaru.

– To je ružno. Nemojmo to raditi. S jedne strane te udaraju ekstremisti u Hrvatskoj koji ne mogu da pojme politiku bez konflikta i mržnje, a vidim da i sa druge strane Dunava nema razumevanja problema. Ovaj region je prošao kroz užasne tragedije. Treba nešto iz toga da se nauči. Ne radi se tu o deset ploča, nego nekoliko stotina koje smo potpuno zaštitili, ali ne mi i policija nego i građani. I to je hrvatski ponos– rekao je Milanović.
 
On je u petak otkazao dolazak na samit u Beogradu 16. decembra, jer je očekivao da se vlast u Srbiji ogradi od istupa Vojislava Šešelja nakon povratka iz Haga.
 
On je ocenio da je "korektno izjašnjavanje" o Šešeljevim izjavama "i pitanje kulture, naročito zato što su svi ti ljudi bili isto političko društvo devedesetih godina".
 
Beta, Blic

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: