MK: Novi protest Albanaca

Svetske vesti - Petak 08.08.2014 - 06:40

Pripadnici albanske zajednice u Makedoniji ponovo će održati protest zbog doživote robije izrečene šestorici sunarodnika za ubistvo petorice Makedonaca.

(Foto: deutschlandfunk.de) (Foto: deutschlandfunk.de)
Proteste je zakazao Organizacioni savet za proteste koji je ponovio zahteve demonstranata.
 
Inače, trojica učesnika ranijih demonstranata su u medjuvremenu takodje osudjena na po tri godine zatvora zbog izazivanja nereda na protestima, što je izazvalo dodatno nezadovoljstvo Albanaca. 
 
- Dok ova država čini nasilje nad znatnom većinom svog naroda, dok ova država ne poštuje zakon i prava svojih gradjana, podsećamo da se u toj zemlji čitavom njenom narodu negiraju njegova prava i slobode, mi verujemo da ova zemlja i njeni zakoni brane samo jedan entitet. Ukoliko je demokratija samo mrtvo slovo na papiru onda moramo da verujemo da ove centralistička vlast funkcioniše po istom principu po kome je funkcionisala i koministička diktatura - rekao je član Organizacionog saveta Daim Luči, . 
 
Albanci su od medjunarodnih predstavnika zatraži stalnu kontrolu pravnog sistema Makedonije, a od ministra pravosudja da se javno izjasni o presudama izrečenim šestorici Albanaca za ubistvo i trojici za kršenje javnog reda i mira.
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: