Moskva priznaje izbore u Ukajini; EU se protivi

Svetske vesti - Nedelja 02.11.2014 - 23:49

Moskva poštuje rezultate izbora u regionu Donbasa na istoku Ukrajine, a Evropska unija smatra da su oni prepreka miru u toj oblasti i neće ih priznati.

EU i Rusija oprečno o izborima u Donjecku EU i Rusija oprečno o izborima u Donjecku
Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je da Moskva poštuje izraženu volju građana na jugoistoku Ukrajine.
 
Izbori u regionima Donjecka i Luganska održani su generalno na organizovan način uz veliki odziv glasača, navelo je ministarstvo u saopštenju, dodajući "Mi priznajemo izraz volje građana na jugoistoku". 
 
- Izabrani predstavnici dobili su mandat da reše političke zadatke ponovnog uspostavljanja normalnog života u regionima – navedeno je u saopštenju. 
 
Nova šefica spoljne politike EU Federika Mogerini saopštila je u Briselu da su izbori na istoku Ukrajine prepreka miru i da ih EU neće priznati. 
 
- Današnje predsedničke i parlamentarne izbore u Donjecku i Lugansku smatram novom preprekom na putu ka miru u Ukrajini. Glasanje je nezakonito i nelegitimno i Evropska unija ga neće pri znati - rekla je Mogerini nakon što su proruske snage izabrale svoje vođstvo. 
 
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: