Nađa Savčenko razmenjena za ruske pilote

Svetske vesti - Sreda 25.05.2016 - 13:55

Osuđeni ukrajinski vojni pilot Nađa Savčenko razmenjena je danas za dva pritvorena ruska državljanina i nalazi se u avionu koji se iz Rusije vraća u Ukrajinu, rekao je izvor blizak ovoj akciji.

Savčenko dobila kaznu od 22 godine zatvora; Foto: Reuters Savčenko dobila kaznu od 22 godine zatvora; Foto: Reuters

"Vraćaju se", rekao je izvor Rojtersu. Avion sa ruskim državljanima Jevgenijem Jerofejevom i Aleksandrom Aleksandrovim se nalazi na putu prema Moskvi, prenela je "Raša tudej".

Mediji su ranije javili da je na razmenu u ruski grad Rostov na Donu avionom doputovao i ukrajinski predsednik Petro Porošenko.

Savčenko (34) je dobila kaznu od 22 godine zatvora u Rusiji prošlog meseca zbog umešanosti u pogibiju dva ruska novinara na istoku Ukrajine.

Sud u Ukrajini proglasio je u aprilu krivim privedene ruske državljane za više krivičnih dela, uključujući "terorizam".

Porošenko je izjavio ranije da je sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u telefonskom razgovoru postigao dogovor o formuli za povratak Savčenkove u Ukrajinu.

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: