Nalog za hapšenje Sakašvilija

Svetske vesti - Subota 02.08.2014 - 19:29

Gruzijski sud izdao je nalog za hapšenje bivšeg predsednika te zemlje Mihaila Sakašvilija zbog optužbi za zloupotrebu položaja.

(Foto: bakuinfo.az) (Foto: bakuinfo.az)
Njegove pristalice tvrde da su optužbe politički motivisane.
 
Nalog za hapšenje je zbog sličnih optužbi izdat i za bivšeg ministra odbrane i državnog tužioca.
 
Gruzijske vlasti su pre nekoliko dana saopštile da su počele krivičnu istragu protiv bivšeg predsednika Sakašvilija i nekoliko njegovih saradnika zbog zloupotrebe službenog položaja tokom gušenja antivladinih protesta 2007. godine. 
 
Tužioci u toj državi na Kavkazu su ovo najavili pošto se Sakašvili nije pojavio pred istražiteljima koji su hteli da ga saslušaju, navodi AP. 
 
On se nije odazvao pozivima da bude ispitan ni ranije na suđenjima njegovim političkim saveznicima, navodeći da nema poverenja u aktuelne vlasti. 
 
Zvaničnici optužuju Sakašvilija za nelegalno rasturanje protesta 2007. godine, preuzimanje televizijske stanice 2009. godine i zaplenjivanje imovine jednog biznismena. 
 
Bivši predsednik, koji je bio na čelu države za vreme rata sa Rusijom 2008 godine, izgubio je na parlamentarnim izborima 2012. godine od milijardera Bidzine Ivanišvilija. 
 
Od 2013. godine, kada je okončan njegov mandat, živi izvan Gruzije.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: