Našli alpinistu nestalog pre 32 godine

Svetske vesti - Četvrtak 10.07.2014 - 14:07

Alpinisti su u francuskim Alpima pronašli smrznuto telo mladog planinara Patrisa Ivera koji je na toj lokaciji nestao pre 32 godine.

Našli ga zamrznutog posle 32 godine (Ilustracija: backcountry.com) Našli ga zamrznutog posle 32 godine (Ilustracija: backcountry.com)
Iver je poslednji put vidjen živ 1. marta 1982. godine, kad je sam krenuo u ekspediciju na Mon Blan, na granici Francuske i Italije.
 
Mladić, koji je u vreme nestanka imao 23 godine, nije se vratio kući pošto je na planini došlo do naglog pogoršanja vremena. 
 
Zvaničnici francuske Spasilačke službe navode da je njegovo smrznuto telo pronadjeno, zajedno sa dokumentima i kompletnom penjačkom opremom, na glečeru Talefr, nadmorske visine od 2.687 metara. 
 
Iverov otac je za radio RTL izjavio da je izgubio svaku nadu da će sinovljevo telo biti pronadjeno. 
 
"Ja sam zaljubljenik u planine i više bih voleo da je njegovo telo ostalo tamo gde je nadjeno. Bilo bi mu bolje u planini, nego u mrtvačkom sanduku. U planinama je on bio u svom elementu", rekao je otac.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: