NATO: Putin rasporedio kopnene trupe u Siriji

Svetske vesti - Utorak 06.10.2015 - 13:57

Generalni sekretar NATO alijanse Jens Stoltenberg izjavio je danas da ima informaciju da je Rusija već rasporedila kopnene trupe na sirijskom tlu.

Rusi udaraju svim kapacitetima; Foto: Pool/Getty Images Rusi udaraju svim kapacitetima; Foto: Pool/Getty Images

On je na konferenciji za štampu saopštio da je broj ruskih vojnika u Siriji "značajan", i dodao da "snage Vladimira Putina ne napadaju samo ISIS, već imaju i druge ciljeve".
 
- Ne bih da ulazim u detaljisanje oko broja ruskih vojnika u Siriji, samo mogu da potvrdim da je u toku ozbiljno grupisanje njihovih snaga u Siriji - avijacije, PVO, ali i pešadije - rekao je Stoltenberg.
 
Gensek NATO alijanse rekao je da je Rusija i u mornaričkoj ofanzivi, te da njihovi brodovi i podmornice "polako opsedaju Mediteran".
 
- Rusi udaraju svim kapacitetima - rekao je Stoltenberg.

Stoltenberg je na konferenciji za novinare u Briselu odbacio tvrdnje da upadi ruskih aviona u vazdušni prostor Turske nisu bili namerni ni značajni, kao i da se radi o dva incidenta koji su dugo trajali.
 
- Ne izgleda kao da je u pitanju slučajni incident i dogodio se dva puta tokom vikenda - rekao je generalni sekretar NATO.
 
NATO je juče osudio incidente, kao i "neodgovorno ponašanje" Rusije zbog kršenja turskog vazdušnog prostora.
 

Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: