NATO: Rusi ušli u Ukrajinu

Svetske vesti - Sreda 12.11.2014 - 14:36

NATO je u ponedeljak potvrdio ulazak ruske vojne opreme u Ukrajinu, koja uključuje tenkove, artiljeriju i borbene snage.

(Ilustracija) (Ilustracija)

- U poslednja dva dana gledamo iste stvari kao i OEBS. Videli smo kolone sa ruskom opremom, ruske tenkove, ruske protivvazdušne sisteme odbrane, rusku artiljeriju i ruske borbene snage kako ulaze u Ukrajinu - rekao je u Sofiji vrhovni komandant NATO Filip Bridlav.

Poslednjih dana primećeni su pojačani pokreti tenkova i teške artiljerije ka gradovima na istoku, zbog čega je OEBS upozorio da strahuje od intenziviranja sukoba u tim oblastima.

Ukrajinsko ministarstvo odbrane saopštilo je da se zemlja priprema na sukob s obzirom na povećano prisustvo ruskih snaga.

Ukrajinska vojska je juče saopštila da je od izbijanja sukoba u aprilu broj stradalih ukrajinskih vojnika porastao na 1.052.
 

Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: