“Nema govora o otpisu grčkog duga”

Svetske vesti - Četvrtak 29.01.2015 - 09:19

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker upozorio je danas da "nema govora o ukidanju grčkog duga", ali da su "mogući aranžmani".

(Foto: deutschlandfunk.de) (Foto: deutschlandfunk.de)

- Nema govora o ukidanju grčkog duga. Druge zemlje evro zone ne bi to prihvatile. Mogući su aranžmani, ali oni neće u osnovi promeniti ono što je na snazi - rekao je Junker.

Novi grčki premijer Aleksis Cipras rekao je da Grčka neće više prihvatati mere oštre štednje, a zemlje iz zone evra će odgovoriti da ako Grčka prekrši preuzete obaveze, više neće biti kredita, dodao je Junker.

Ciprasova vlada koja je juče održala svoj prvi sastanak, izdala je brojne najave koje proizilaze iz programa radikalne levice Sirize i suprotne su preporukama trojke grčkih poverilaca (EU, Evropska centralna banka i Medjunarodni monetarni fond). Te najave odmah su izazvale veliki pad vrednosti akcija na berzi i vrednosti banaka.
 

Blic, Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: