Nemci razumeju Putina

Svetske vesti - Petak 28.03.2014 - 10:19

Prema anketama nemačkog lista “Špigl” većina Nemaca ima razumevanje za rusku aneksiju Krima i 54 % ispitanika smatra da Zapad treba da prihvati pripajanje tog poluostrva Rusiji.

nemci podržavaju aneksiju Krima nemci podržavaju aneksiju Krima
Oko 60 % anketiranih smatra da su reakcije Zapada prema Moskvi primerene, dok 34 % misli da su američko-evropske sankcije preterane.
 
Zanimljivi su i stavovi do kojih je došao i ugledni institut „Forsa“, koji navodi da mnogi Nemci nisu prethodnih godina ni znali da Krim ne pripada Rusiji, već Ukrajini. 
 
Premijer nemačke vlade Angela Merkel  izjavila je da Zapad nije dostigao fazu koja podrazumeva nametanje ekonomskih sankcija Rusiji.
 
- Nadam se i da ćemo uspeti da ih izbegnemo - rekla je Merkelova koja se nije mešala ni u “crne liste” koje su razmenjivale SAD i Rusija.
 
Merkelova je objavila da nema ništa protiv saradnje nemačkih i ruskih firmi, nakon vesti o sastanku Džoa Kezera, šefa „Simensa“, sa Putinom, gde je potvrđen nastavak investicije ove nemačke kompanije. 
 
Beta, Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: