Neprekidne borbe u Marijupolju

Svetske vesti - Utorak 24.02.2015 - 07:40

Sukobi separatista i ukrajinske vojske nastavljeni su u blizini luke Marijupolj, i sve se više strahuje da će ta luka biti sledeći cilj pobunjenika.

(Ilustracija) (Ilustracija)
Ukrajinski mediji javljaju da se pucnjava čula i u oblasti Debaljceva i Donjecka, čime je prekinuto "relativno" primirje na istoku Ukrajine.
 
Rat u Ukrajini biće glavna tema sastanka u Parizu šefova diplomatija Francuske, Nemačke, Ukrajine i Rusije, Lorana Fabijusa, Frank-Valtera Štajmajera, Pavla Klimkina i Sergeja Lavrova.
 
Predsednik Rusije Vladimir Putin ocenio je u ponedeljak da je put za smirivanje situacije na istoku Ukrajine primena plana iz Minska o prekidu vatre i povlačenju teškog naoružanja duž cele linije fronta. 
 
Minisar spoljnih poslova Velike Britanije Filip Hamond rekao je, međutim, da je, s obzirom na ono što se dešavalo "poslednjih deset ili 12 dana" angažovanje Rusije u mirovnom procesu iz Minska - "cinizam".
 
B92, Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: