Neredi i panika u Cirihu

Svetske vesti - Subota 13.12.2014 - 16:18

Antikapitalisti organiyovali su u petak velike proteste u Cirihu, u Švajcarskoj, gde su napravili veliku materijalnu štetu i izazvali paniku.

(Ilustracija: quickiwiki.com) (Ilustracija: quickiwiki.com)

Oko 200 maskiranih huligana zapalilo je automobile, drveće i kante za smeće izazvavši paniku kod građana u inače, mirnom centru grada.

Kako pišu švajcarski mediji, demonstranti, su nosili transparente sa natpisom na engleskom "Reclaim the Streets" (Zauzmimo ponovno ulice), a policija je javila da iza nereda stoji radikalna levica.

Povređeno je sedam policajaca, a privedene su četiri osobe, a policija je procenila da je pričinjena materijalna šteta od nekoliko stotina hiljada evra.

Policija je upotrebila gumene metke, suzavac i vodeni top kako bi rasterala demonstrane, od kojih su mnogi, s maskama na licu, bili naoružani metalnim šipkama i bacali kamenice i projektile na policajce.

Grupa huligana, koja se okupila oko 22 sata, bacala je kamenice na policajce, zapalila jedno policijsko vozilo i ukrala policijsku opremu, pre dolaska pojačanja, navodi se u saopštenju lokalne policije.

Cirih, najveći grad u Švajcarskoj, jedan je od glavnih finansijskih centara u kome su smešteni brojni bankarski giganti i jedan od najbogatijih evropskih gradova.
 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: