Nestala torba sa milion dolara

Svetske vesti - Četvrtak 23.07.2015 - 15:11

Torba sa milion novozelandskih dolara nestala je nakon što je pala s trake za prtljag tokom prebacivanja na aerodrom u Hong Kongu.

torba pala s trake, pa nestala FOTO: Beta/A.P. torba pala s trake, pa nestala FOTO: Beta/A.P.
 
Jedna od trinaest torbi u kojima je ukupno bilo 10 miliona novozelandskih dolara poslate su sa Novog Zelanda u Kinesku banku u Hong Kongu, javljaju kineski mediji, a prenosi BBC.
 
Prijavljeno je da su tri torbe sa tog leta nestale, ali su zaposleni na aerodromu pronašli dve, dok se za jednom još uvek traga. 
 
Mediji u Kini prikazali su snimak sigurnosne kamere na kom se vidi kako tri torbe padaju sa trake za prtljak prilikom skretanja. 
 
Nakon deset minuta primećeno je da tri torbe sa novcem nedostaju i osoblje aerodroma se vratilo da ih potraži. 
 
Policija nestanak novca tretira kao krađu, navode kineski mediji. 
 
Kompanija „Katej pasifik“ je saopštila da su prevozili vredan prtljag u Hong Kong i da je deo nestao na terminalu za prtljag. Zbog policijske istrage ništa više nisu mogli da dodaju. 
 
Iz kompanije koja je obezbeđivala novac tokom transporta u Kinesku banku rekli su da je novac bio na sigurnom dok nije stigao u deo aerodroma na kojem oni nisu imali pristup. Novac je osuguran, dodali su.
B 92/OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: