Niz zakona o baklavi

Svetske vesti - Četvrtak 19.02.2015 - 19:50

Turska je uvela seriju kriterijuma za baklava, kako bi se ta poslastica zaštitila i pravila od dovoljno kvalitetnih sastojaka, saopštio je Turski institut za standarde (TSE).

(Ilustracija: mojabystrica.sk) (Ilustracija: mojabystrica.sk)
Baklava, prema standardima, mora da bude zlatne boje, sirup ne sme da bude previše gust, niti da stvara osećaj peckanja u grlu i trebalo bi da se topi u ustima bez žvakanja.
 
U njenoj pripremi moraju da se koriste brašno, so, voda, minimalna količina masnoće i beli šećer, kao i pistaći, a svako parče bi moralo da bude debelo 35 milimetara.
 
Standardi su uvedeni jer su proizvođači umesto tih sastojaka koristili alternativne sastojke, poput graška umesto pistaća ili fruktoznog sirupa umesto šećera, piše u saopštenju.
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: