Nova talačka kriza u Francuskoj

Svetske vesti - Petak 09.01.2015 - 21:22

Dve osobe su u petak uveče uzete za taoce u napadu na jednu juvelirnicu u Monpeljeu, ali to, prema prvim saznanjima, nije povezano s napadom na "Šarli ebdo".

(Ilustracija: quickiwiki.com) (Ilustracija: quickiwiki.com)

- Reč je o pljački koja nije povezana s dešavanjima u Parizu - izjavio je tužilac Monpeljea Kristof Mare, aludirajući na talačku krizu koja se u petak tokom dana dogodila u Parizu.

Francuski mediji javili su da je jedan muškarac naoružan pištoljem upao u juvelirnicu i za taoce uzeo dve prodavačice. Ispred zdanja se nalaze jake policijske snage. Ni jedan metak, za sada, nije ispaljen.

Braća Šerif i Said Kuaši, osumnjičeni za napad na "Šarli ebdo", ubijeni su danas u napadu policije na štampariju na severoistoku Pariza, gde su držali taoca.

Tela pet ljudi, uključujući i napadača Amedija Kulibalija, koji je u jednoj jevrejskoj prodavnici na istoku Pariza držao taoce, pronađena su posle napada policije na to mesto, javila je agencija Frans pres, pozivajući se na policijske izvore.
 

Blic, Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: