NOVA TRAGEDIJA Prevrnuo se još jedan brod sa migrantima

Svetske vesti - Utorak 05.05.2015 - 13:59

Još jedna teška nesreća sa migrantima dogodila se na Mediteranu, a preživeli svedoče da je desetine putnika ispalo iz gumenog čamca i najverovatnije se udavilo dok se spasilački brod približavao, javila je Humanitarna grupa "Sejv d čildren".

Foto:Tanjug Foto:Tanjug

Đovana di Bendeto iz humantiradne organizacije, rekla je da tačan broj žrtava zasad nije poznat, ali su preživeli u razgovoru sa spasiocima rekli da je mnogo ljudi palo u more a da pri tome nisu znali da plivaju.

Veruje se da je do incidenta došlo još u subotu u moru između Libije i Sicilije kada je komercijalni brod "Zeran" prišao kako bi spasao čamac sa migrantima. Brod "Zeran" stigao je u Kataniju danas i preživeli su iskrcani.

Inače, italijanska obalska straža prijavila je u tri dana spasavanje skoro 7.000 ljudi.

Oko 800 migranata stradalo je prošlog meseca kada se prevrnuo brod koji ih je prevozio iz Libije.

Nakon ovog događaja u EU je dogovoreno da se donira još čamaca i patrolnih letelica mediteranskim spasilačkim snagama. Uprkos pojačanim odgovorima EU, italijanska obalska straža i dalje sve češće poziva privatne teretne brodove da pomognu migrantima.

Javni tužilac iz Katanije Đovani Salvi, žalio se prošlog meseca da ponekad komercijalne posade ne znaju kako da rukovode spašavanjem i da životi mogu biti izgubljeni kada migranti počnu da se guraju ko će prvi da napusti plovilo.

TANJUG

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: