Novi napad ID: 44 žrtve u Siriji

Svetske vesti - Sreda 27.07.2016 - 13:52

Broj poginulih u bombaškom napadu u većinski kurdskom gradu Kamišli, na severoistoku Sirije, porastao je na 44, dok je najmanje 140 osoba povređeno, objavila je sirijska državna televizija.

Pakao na granici sa Turskom; Foto: Twitter Pakao na granici sa Turskom; Foto: Twitter

Sirijska novinska agencija SANA je navela da se na zapadu Kamišlija razneo bombaš-samoubica, koji je vozio kamion pun eksploziva, kao i da je odgovornost za taj napad preuzela samozvana Islamska država, prenela je agencija AFP.

Prvobitno se mislilo da su se dogodile dve eksplozije, ali lokalni izvori i Sirijska opservatorija za ljudska prava, sa sedištem u Londonu, objavili su kasnije da je eksplozija kamiona izazvala i eksploziju cisterne za gas.

Kamišli je redovno meta napada, od kojih je za većinu odgovorna samozvana Islamska država.

Pretežno kurdske, Demokratske snage Sirije igraju ključnu ulogu u borbi protiv ID na severu Sirije i povratile su značajnu teritoriju u protekle dve godine.

Novinska agencija Amak, povezana sa Islamskom državom, saopštila je da je "bombaš-samoubica kamionom bombom uleteo u sedište kurdskih oružanih snaga u Kamišliju".
 

RTS, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: