Novi zemljotres, raste broj žrtava

Svetske vesti - Utorak 12.05.2015 - 13:19

Novi, snažan zemljotres u Nepalu odneo je najmanje 36 života, tri nedelje nakon što je razoran potres u toj zemlji usmrtio 8.000 ljudi i naneo ogromnu štetu.

Foto: Beta/AP Foto: Beta/AP

Oblast istočno od Mont Everesta je u 12.35h po lokalnom vremenu pogodio zemljotres od 7,3 stepena po Rihterovoj skali.

Potres 25. aprila bio je jačine 7,8 stepeni. U novom zemljotresu je povređeno najmanje 1.000 osoba, rekao je zvaničnik ministarstva unutrašnjih poslova Nepala Laksmi Prasad Dakal za agenciju Rojters, što su prvi zvanični podaci.

Epicentar zemljotresa bio je 68 kilometara zapadno od grada Namče Bazar, u blizini Mont Everesta, na dubini od 19 kilometra, preneo je Rojters saopštenje američkog Geološkog zavoda. Ubrzo je zabeležen i naknadni potres jačine 5,6 stepeni po Rihterovoj skali.

Prema rečima portparola Međunarodne organizacije za migracije, četiri osobe su poginule u gradu Čautara, severno od prestonice Katmandua, kada se usled potresa srušilo nekoliko zgrada, prenele su agencije.

Spasilački timovi pokušavaju da utvrde da li ima još poginulih i povređenih u ruševinama.

Indijski zvaničnici su saopštili da su dve osobe poginule u Indiji kada se srušila kuća u distriktu Sivan, na 250 kilometara od Patne, glavnog grada indijske države Bihar.

U međuvremenu, nepalske vlasti su zatvorile aerodrom u Katmanduu, nakon što je novi potres izazvao paniku među ljudima.

- Aerodrom je sada zatvoren za saobraćaj - izjavio je menadžer Međunarodnog aerodroma Tribuvan Birendra Prasad Šresta.

TANJUG, B92

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: