Nudi nevinost za otete devojčice

Svetske vesti - Četvrtak 26.06.2014 - 21:10

Mlada pop pevačica iz Nigerije, Adokije izjavila je da bi ponudila svoju nevinost ekstremističkoj grupi Boko Haram u zamenu za povratak otetih devojčica u Nigeriji.

Boko Haram oteo 276 devojčica Boko Haram oteo 276 devojčica
Ona je kritikovala kampanju na društvenim mrežama #BringBackOurGirls (Vratite naše devojčice) kao isuviše slabu.
 
Kako piše britanski list "Indipendent", njena izjava izazavala je velike reakcije na internetu.
 
- To jednostavno nije fer. One su isuviše mlade. Volela bih da mogu da sebe mogu da ponudim u zamenu. Pobogu, one imaju između 12 i 15 godina. Ja sam starija i iskusnija. Čak i da moram da budem sa deset do 12 muškaraca svake noći, ne bi me bilo briga. Samo pustite te devojčice i dozvolite im da odu roditeljima - rekla je Adokije (23) za časopis "Vangard".
 
Teroristi iz Boko Harama, na čelu sa vođom Abubakarom Šekauom, oteli su u aprilu ukupno 276 devojčica iz mahom hrišćanskog grada Čibok na severoistoku Nigerije. Većina njih i dalje se vode kao nestale uprkos pritiscima međunarodne zajednice za njihovim bezbednim povratkom. 
 
Adokije, koja je iz nigerijske savezne države Imo, pored pevanja bavi se i glumom, a ima i funkciju ambasadora za mir UN. 
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: