Obama: Jači pritisak na Putina

Svetske vesti - Ponedeljak 02.02.2015 - 07:43

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Barak Obama rekao je da će SAD vršiti pritisak na predsednika Rusije Vladimira Putina i pomagati Ukrajini, zbog trenutnog stanja u oblasti Dombas i zahuktavanja građanskog rata.

(Foto: bizroundtable.org) (Foto: bizroundtable.org)
 
 
 
 
Putin je poslao poruku da su diplomatska rešenja i dalje na raspolaganju.
 
Obama je ocenio da od kada se Putin umešao u tranziciju Ukrajine, ulazi sve dublje i dublje u situaciji koja predstavlja “kršenje medjunarodnog prava, integriteta i suvereniteta Ukrajine”.
 
On je kazao da je upravo to diplomatski izolovalo Rusiju, odbilo Evropu od poslovanja s njom i dovela do uvodjenja sankcija koje su "osakatile rusku ekonomiju". 
 
- Pripajanje Krima je šteta, a ne dobrobit za Rusiju. Vreme kada je osvajanje zemalja bilo formula za status velike nacije je prošlo. Moć država danas se meri znanjem, veštinama, sposobnošću da izvozite robu, da izmisle nove proizvode, nove službe, meri se uticajem - rekao je Obama.
 
B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: