Obama preti Rusiji!

Svetske vesti - Četvrtak 26.06.2014 - 09:14

Predsednik SAD Barak Obama zapretio je Rusiji novim sankcijama ukoliko ne preduzme "brze korake" u cilju smanjenja tenzija na istoku Ukrajine, saopštila je Bela kuća.

Daleko od rukovanja: Putin i Obama Daleko od rukovanja: Putin i Obama

Obama je to rekao sinoć, posle telefonskog razgovora sa italijanskim premijerom Mateom Renzijem.

Njegova izjava gotovo je ista kao ona koju je prethodno dao američki državni sekretar Džon Keri, koji je pozvao Moskvu da preduzme "konkretne mere", kako bi bila okončana kriza u istočnom delu Ukrajine, gde je u sukobima vojske i pobunjeniika od aprila stradalo više od 400 ljudi.

Osim toga, lideri Nemačke i Francuske Angela Merkel i Fransoa Oland pozvali su ukrajinskog i ruskog predsednika Petra Porošenka i Vladimira Putina da "zajedno rade" kako bi bili okončani sukobi izmedu proruskih pobunjenika i ukrajinske vojske.

Oni su od Rusije i Ukrajine zatražili da preduzmu odgovarajuće mere kako bi se u saradnji sa OEBS-om proverilo da li se i u kojoj meri poštuje prestanak vatre.

Kijev i zapodne zemlje optužile su Rusiju da i dalje naoružava proruske pobunjenike u Ukrajini, što je Moskva odlučno negirala i zatražila produženje prestanka vatre koji za sada treba da traje do sutra.

Generalni sekretar NATO-a Anders Fog Rasmusen izjavio je juče u Briselu da "ne vidi promene" u stavu Rusije prema ukrajinskoj krizi i dodao da ostaje suspenzija saradnje s Moskvom, mada ostaju "otvoreni i putevi za diplomatski dijalog".

BETA, OK RADIO

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: