Obama: Putin da smiri separatiste

Svetske vesti - Utorak 15.04.2014 - 09:06

Američki predsednik Barak Obama apelovao je na predsednika Rusije Vladimira Putina da ubedi proruske pobunjenike na istoku Ukrajine da polože oružje, saopštila je Bela kuća.

I Obama i Putin o smirivanju situacije u Ukrajini I Obama i Putin o smirivanju situacije u Ukrajini
Obama je u ponedeljak noću u telefonskom razgovoru apelovao na Putina da "iskoristi svoj uticaj i utiče na naoružane proruske grupe da polože oružje".
 
Putin je rekao Obami da se izveštaji o tome da se Rusija upliće u Ukrajinu "temelje na neosnovanim informacijama".
 
S druge srane, po saopštenju Kremlja, ruski predsednik je pozvao Obamu da iskoristi američki uticaj u Ukrajini da spreči upotrebu sile i krvoproliće.
 
Obe strane su se složile da će nastojati da nađu diplomatsko rešenje krize uoči međunarodnih pregovora o Ukrajini, zakazanih za 17. april u Ženevi.
 
Demonstranti na istoku su zauzeli vladine kancelarije i policijske stanice u više od deset gradova istočne Ukrajine čija je vlada, kao i Zapad, optužila Rusiju da je to organizovala.
 
Ukrajinske vlasti su najavile da će izbaciti demonstrante.
 
Beta

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: