Oborena dva ukrajinska aviona

Svetske vesti - Ponedeljak 14.07.2014 - 18:31

Ukrajinska vojska izgubila je kontakt sa svojim vojnim transportnim avionom An-26 kod Luganska u istočnoj Ukrajini, gde vodi borbe sa proruskim snagama. Vlasti Luganske Narodne Republike tvrdi da su oborena dva ukrajinska vojna aviona.

Rusi možda oborila avione (Ilustracija) Rusi možda oborila avione (Ilustracija)
AFP dodaje da su tri padobrana primećena na nebu nad Luganskom, pošto je ukrajinski avion, navodno, oboren u blizini tog grada i da su vojne patrole poslate da pronađu posadu. 
 
Ukrajinski vojni portparol rekao je da su izgubili kontakt sa transportnim avionom An-26 u oblasti "nešto pre" nego što su proruske snage potvrdile da su videle otvorene padobrane na nebu nad Luganskom. 
 
Istovremeno proruske snage i pres služba samozvane Luganske Narodne Republike saopštila je da jedan ukrajinski avion oboren u oblasti Lisičansk, a drugi u blizini rusko-ukrajinskog graničnog prelaza Izvarino, prenela je ruska agencija Itar Tass.
 
Iako su proruske snage odmah preuzele odgovornost za rušenje aviona Antonov-26, ministar odbrane Valerij Heletej rekao je da je granata možda ispaljena iz Rusije.
 
Heletej kaže da je avion leteo na visini od 6.500 metara, što je previsoko da bi ga pogodilo oružje koje koriste proruske snage koje se bore protiv ukrajinske vojske. 
 
Kako su saopštile ukrajinske vlasti, u avionu je moglo da se nalazi oko 20 ljudi, ali za sada nema podataka o žrtvama. 
 
 
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: