Odloženo pogubljenje stranaca

Svetske vesti - Četvrtak 12.03.2015 - 15:39

Suočena sa međunarodnim pritiskom, Indonezija je saopštila da još najmanje 16 dana neće pogubiti strance osuđene na smrt zbog trgovine drogom.

Osuđenici iz Australije, foto: Beta/AP Osuđenici iz Australije, foto: Beta/AP

Tužilaštvo je prethodno navelo da će svih 10 osuđenika na smrt, među kojima, pored Indonežana, ima i državljana Australije, Francuske, Brazila, Filipina, Gane i Nigerije, biti istovremeno streljano, preneo je Rojters.

Odluka o sudbini dvojice Australijanaca, kojima je odbijen zahtev za pomilovanje, biće donesena 19. marta, a presuda o žalbi francuskog osuđenika 25. marta.

Ukoliko žalbe budu odbijene, osuđenici će biti pogubljeni u roku od 72 sata.

U Australiji je u toku kampanja za spasavanje života njenih državljana Mjurina Sukumarana (33) i Endrua Ccana (31), koji su 2005. godine osuđeni zbog organizovanja krijumčarenja heroina iz Indonezije.

Predsednik Indonezije Joko Vidodo rekao je da nije imao direktan kontakt sa australijanskim zvaničnicima, ali je priznao da se njegova vlada suočava sa međunarodnim pritiscima.

"Ponovio sam nekoliko puta, ovo je pitanje suverenosti našeg zakona", rekao je Vidodo.

Indonežanski zakon predviđa veoma stroge kazne za trgovinu drogom. Pre dve godine, smrtna kazna zbog tog zločina je izvršena nad petoro stranaca i jednom Indonežankom.
 

TANJUG

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: