Orban dao oglas u Libanu: Ilegalci, ne dolazite

Svetske vesti - Ponedeljak 21.09.2015 - 14:15

Mađarska vlada dala je oglas u libanskim i jordanskim novinama upozorivši izbeglice da ne ulaze u Mađarsku ilegalno, navodeći da je to zločin kažnjiv zatvorom.

Oglas se pojavio u nekoliko listova. Foto: Sanja Eker, B92 Oglas se pojavio u nekoliko listova. Foto: Sanja Eker, B92

Oglas, objavljen na celoj strani, pojavio se u nekoliko listova, uključujući vodeće libanske dnevne novine "An-Nahar" i jordanske "Rai", javlja AP.

U oglasu se navodi da mađarska vlada preduzima najjače moguće akcije protiv ljudi koji pokušavaju da ilegalno uđu na teritoriju Mađarske.

“Ne slušajte krijumčare ljudi. Mađarska neće dozvoliti ilegalnim imigrantima da uđu na njenu teritoriju”, piše u oglasu na engleskom i arapskom jeziku.

Liban je primio skoro 1,2 miliona sirijskih izbeglica, a Jordan oko 630.000. Neki od njih imaju želju da migriraju ka Evropi.

Mađarska je 15. septembra završila podizanje ograde od bodljikave žice duž cele granice sa Srbijom, a od skora je počela da diže ogradu i na granici sa Hrvatskom usled promene rute izbegličkog talasa.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: