Oštećena crna kutija

Svetske vesti - Sreda 25.03.2015 - 08:03

Operacija pretrage terena posle pada putničkog aviona "Džermanvingsa" u južnim Francuskim alpima jutros je nastavljena, javio je britanski BBC.

foto:Beta foto:Beta

Po oblačnom vremenu i temperaturama nešto iznad nule, helikopteri nadleću široko područje sa rasutim ostacima Erbasovog aviona na letu iz Barselone za Dizeldorf, dodaje AP.

Zvaničnici upozoravaju da bi operacija mogla da potraje danima u udaljenoj planinskoj provaliji izmedju Dinja i Barseloneta.

Lideri Nemačke, Francuske i Španije posetiće danas mesto nesreće , najavio je BBC.

Crna kutija je nađena na mestu nesreće koja će otkriti šta se dešavalo u avionu posle gubitka radio-kontakta sa kontrolnom leta Francuske.

AFP navodi da je pronađena oštećena crna kutija koja snima razgovor u kopitu i da je ona poslata u Pariz.

Avion Erbas A320 na letu 4U 9525 nemačke kompanije "Džermanvings" - budžetske podružnice "Lufthanze" srušio se manje od sat vremena od sletanja u Diseldorf pošto je neočekivano krenuo u brzo spuštanje. Nije bilo preživelih među 144 putnika i šest članova posade.

Zvaničnici veruju da je među žrtvama bilo 67 nemačkih državljana, uključujući 16 đaka koji su se vraćali kući, 45 putnika sa španskim imenima, kao i državljana Australije, Turske, Danske, Holandije i Belgije.

Tanjug

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: