Otrovalo se 1350 učenika

Svetske vesti - Subota 11.07.2015 - 12:02

Oko 1.350 učenika osnovne i visoke škole, na južnim Filipinima se otrovalo slatkišima od voća durijan i prevezeni su u bolnice u devet gradova tokom noći.

policija uhapsila osumnjicene za prodaju neispravnih slatkisa FOTO:OK Radio/Reuters policija uhapsila osumnjicene za prodaju neispravnih slatkisa FOTO:OK Radio/Reuters
Đaci su se žalili na grčeve u stomaku, saopštio Džoni Pomentel, guverner provincije Surigao del Sur.
 
On je rekao za AFP da je 250 učenika ostalo u bolnici, ali se očekuje da će biti otpušteni tokom dana. Policija je uhapsila grupu od devet muškaraca i žena koji su prodavali slatkiše iz kombija, dok su deca bila na pauzi za ručak.
 
Policija istražuje da li je rok slatkišima bio istekao, ili su oni namerno prošarani otrovom, dodao je Pimentel, dodajući da su osumnjičeni imali plan da bombone prodaju samo školskoj deci u devet gradova. Oni su poricali da su imali nameru da truju decu. 
 
Pimentel je kazao da policija još uvek pokušava da utvrdi zastso je grupa prešla čk 300 kilometara od svoje kuće da bi prodavala slatkiše. 
 
Jugoistočni region zemlje je glavni proizvođač durijana i to smrdljivo voće pretvara u mnoge prehrambene proizvode, uklučujući slatkiše, sladoled i kafu. Loše sprovođenje propisa je u prošlosti uglavnom bilo krivo za trovanje hranom.
OK Radio/Tanjug

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: