Panika u ID, dezertiraju, beže ka Evropi

Svetske vesti - Subota 03.10.2015 - 20:08

Ruski vazdušni napadi na Islamsku državu izazvali su paniku u njihovim redovima tako da militantne grupe napuštaju svoje položaje, saopšteno je iz Moskve.

 Rusija će intenzivirati vazdušnu kampanju u Siriji; Foto: Mahmoud Taha/ AFP/Getty Rusija će intenzivirati vazdušnu kampanju u Siriji; Foto: Mahmoud Taha/ AFP/Getty

Takođe je saopšteno da 600 plaćenika pokušava da nađe put ka Evropi.

Sumirajući rezultate prva tri dana napada, visoki zvaničnik ruskog Generalštaba, general Andrej Kartapolov, rekao je da su ruski borbeni avioni izveli više od 60 udara na 50 ciljeva IS i dodao da će Rusija intenzivirati vazdušnu kampanju u Siriji.

"Naši obaveštajni podaci pokazuju da militanti napuštaju oblasti koje su pod njihovom kontrolom.

Panika i dezerterstvo počeli su da se šire njihovim redovima. Oko 600 plaćenika napustilo je svoje položaje i pokušava da pronadje put do Evrope", rekao je Kartapolov, prenose agencije.

Rusija je pre tri dana pokrenula vojne operacije protiv IS u Siriji, a rusko Ministarstvo odbrane je saopštilo da su mete vojna oprema, komunikacije, skladišta oružja, municija i gorivo.

Kako je rekao pres sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov, glavni zadatak ruskog vazduhoplovstva u Siriji je borba protiv terorizma i podrška legitimnim sirijskim vlastima u antiterorističkim naporima.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: