Pariz: U hapšenjima eksplozije, ima mrtvih

Svetske vesti - Sreda 18.11.2015 - 08:36

Najmanje tri osobe su poginule, uključujući i ženu koja se raznela, tokom akcije hvatanja osumnjičenih za učešće u terorističkim napadima u San Deniju, predgrađu Pariza, javljaju francuski mediji.

U akciji ranjeno više policajca; Foto: Christian Hartmann/Reuters U akciji ranjeno više policajca; Foto: Christian Hartmann/Reuters

Tokom akcije hapšenja, koja je izvedena u sredu u 04.30 sati, došlo je do pucnjave, pri čemu je više policajaca ranjeno, prenosi pariski list „Figaro”.

Francuske antiterorističke snage izvele su ovu operaciju u okviru potrage za odbeglim muškarcem za koga se sumnja da je deveti član grupe koja je organizovala niz napada izvedenih u francuskoj prestonici u petak uveče.

„Parizjen” navodi da je racija izvedena u potrazi za Abdelhamidom Abaudom, belgijskim džihadistom koji je živeo u Siriji.

Francuski dnevnik dodaje da istražitelji tragaju i za Fabijenom Klenom (35), starim članom radikalne islamističke mreže u Tuluzu, čiji je glas, kako je utvrđeno istragom, na audio snimku u kojem je Islamska država preuzela odgovornost za napade u Parizu.

Francuske snage reda su u potrazi i za odbeglim Salahom Abdeslamom (26), za koga se sumnja da je bio jedan od napadača koji su pucali na terase pariskih kafića i restorana, zajedno sa bratom Brahimom, koji se tom prilikom razneo.

Istraga se sprovodi i u Belgiji, gde su dva osumnjičena saučesnika uhapšena u subotu ujutro u briselskoj četvrti Molenbek, leglu džihadizma, a koje je belgijsko pravosuđe optužilo za teroristički napad.

Reč je o Muhamedu Amriju (27) i Hamzi Atuu (20), koji se sumnjiče i da su posle pucnjave dovezli Salaha Abdeslama iz Pariza u Belgiju.

U terorističkim napadima u Parizu je u petak, 13. novembra, poginulo 129, a povređeno više od 300 osoba.

Politika, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: