Petoro povređenih u trci s bikovima

Svetske vesti - Sreda 09.07.2014 - 15:31

Pet osoba je povređeno, od kojih dve teže trećeg dana trke sa bikovima na čuvenom festivalu San Fermin u Pamploni.

Bik povredio petoro (Foto: Blic) Bik povredio petoro (Foto: Blic)
Bik težak 600 kilograma po imenu Brevito ubo je 32-godišnjeg Amerikanca iz Čikaga u levu butinu i 35-godišnjeg Španca u grudi, i njih dvojica se nalaze u bolnici u teškom stanju.
 
Još tri osobe su prebačene u bolnicu sa modricama na glavi i nogama, koje su zadobili spotičući se jedni preko drugih dok su trčali ispred šest borbenih bikova na godišnjem festivalu San Fermin, rekli su bolnički zvaničnici.
 
Incident se dogodio kada je bik Brevito uleteo u arenu na kraju trke, gde je nasrnuo na uplašene trkače koji su bili odeveni u tradicionalno belu odeću sa crvenim maramama oko vrata.
 
U jednom trenutku bik je krenuo na čoveka koji je pao i utočište potražio iza jedne drvene ograde, dok je drugi trkač životinju pokušao da odvrati vukući je za rep.
 
Pre nego je odvučen, bik je probo dvojicu muškaraca, koji su sa teškim povredama prebačeni u bolnicu.
 
Festival San Fermin, koji se svake godine održava u Pamploni od 6. do 14. jula, poznat je širom sveta po trkama sa bikovima. Učesnici iz čitavog sveta tada trče uskom ulicom dugačkom 850 metara, od prostora u kom se drže bikovi pa sve do arene, dok ih bikovi jure.
 
 
Blic, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: