Policajcu pucali u lice

Svetske vesti - Četvrtak 12.03.2015 - 09:13

Za vreme protesta ispred zgrade policije u Fergusonu u SAD ranjena su najmanje dva policajca, izvestili su lokalni mediji, prenela je Raša tudej.

foto:Beta/AP foto:Beta/AP
Slike previranja ispred stanice pojavile su se na društvenim mrežama.
 
Mlađem policajcu (32) pucano je u lice, a njegov stariji kolega (41) ranjen je u rame. Obojica su u svesnom stanju.
 
"Njih dvojica su svesni, ali su zadobili veoma ozbiljne povrede. U trenutku kada je pucano na njih, oni nisu ništa radili, samo su stajali. Pucano je na njih samo zato što su policajci", rekao je prvi čovek policije Sent Luisa Džon Belmar.
 
Demonstranti su blokirali policijsko vozilo kako policajci ne bi mogli da uđu u zgradu policije i opštinoskog suda u Fergusonu. 
 
Kada su se začuli pucnji nekoliko desetina demonstranata je pobeglo vičući: "Pogodili su policajca". 
 
Policijski potpukovnik Al Ajkhof izjavio je da misli da nijedan od ranjenih policajaca nije iz njegove stanice. 
 
Ajkhof je privremeno postavljen za šefa policije u Fergusonu nakon što je Tom Džekson dao ostavku, koja će zvanično postati važeća 19. marta. 
 
Nekoliko desetina demonstranata okupilo se sinoć ispred policijske stanice u Fergusonu, samo nekoliko sati pošto je šef policije Fergusona Tomas Džekson najavio ostavku, navodi Rojters. 
 
Demonstranti su tražili da Džekson podnese ostavku od kada je policajac Deren Vilson 9. avgusta 2014. godine ubio crnog tinejdžera Majkla Brauna. 
 
To ubistvo je izazvalo proteste širom SAD i dovelo je do toga da se postavi pitanje policijske upotrebe smrtonosne sile, naročito prema Afroamerikancima. 
 
Pre Džeksona ostavke je podneo niz zvaničnika posle objavljivanja izveštaja američkog ministarstva pravde u kome su navedene zloupotrebe motivisane rasizmom u policiji i opštinskom sudu u Fergusonu.
B 92

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: