Porošenko naredio evakuaciju civila

Svetske vesti - Utorak 10.06.2014 - 13:09

Novi ukrajinski predsednik Petro Porošenko naredio da se u zonama krvavih borbi između ukrajinske armije i pobunjenika naprave humanitarni koridori.

Borbe u Slavjansku, Maripolju i Lugansku i dalje traju Borbe u Slavjansku, Maripolju i Lugansku i dalje traju
Cilj uspostavljanja tih koridora je, kako je objašnjeno, evakuisanje civila iz regiona na istoku Ukrajine u kojima bukte sukobi.
 
“Kako bi se izbegle nove žrtave u antiterorističkoj akciji, predsednik Ukrajine je naredio nadležnima da stvore uslove kako bi se evakuisali oni civili koji to žele“, stoji u saopštenju izdatom nakon Porošenkovog sastanka sa šefom tajne službe, ministrom unutrašnjih po lova, ministrom odbrane i šefom službe za hitne slučajeve. 
 
Podsetimo, uprkos ranijoj najavi Porošenka o prestanku sukoba, u ponedeljak su na istoku Ukrajine nastavljene borbe okršajima u Slavjansku, Marijupolju i Lugansku. Iz tih gradova stižu izveštaji o poginulima, ranjenima i o velikim razaranjima, a međunarodni aerodrom u Lugansku, zbog intenziviranja aktivnosti ukrajinske vojske, obustavio je sve redovne putničke i čarter letove. 
 
Borbe se vode i dalje, a najžešće je u Slavjansku koji je pod artiljerijskim granatiranjem ukrajinske vojske. 
 
B92, Tanjug, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: