Portparolka NATO-a ne poštuje žrtve bombardovanja

Svetske vesti - Ponedeljak 24.03.2014 - 23:16

Portparolka NATO-a Oana Lungesku retvitovala je slogan "NATO ARI just do it" koji je postavila kosovska ministarka za evropske integracije Vljora Čitaku.

Portparolka NATO-a Oana Lungesku (Foto: novinite.com) Portparolka NATO-a Oana Lungesku (Foto: novinite.com)
Čitaku je na svom nalogu jutros postavila prepravljeni reklamni slogan sa porukom "Prosto to uradi" u kome je ime proizvođača patika Najk zamenjeno sa NATO.
 
Čitaku je na tviteru na engleskom napisala: "Pre 15 godina NATO je intervenisao kako bi zaustavio genocid na Kosovu. Nikad nećemo zaboraviti", što je Lungesku ubrzo retvitovala.
 
Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je tim činom iskazano nepoštovanje prema srpskim žrtvama NATO bombardovanja i da takvi postupci ne doprinose saradnji Srbije i Alijanse, o čemu su razgovarali i sa predstavnicima pakta u Beogradu.
 
Kancelarija za Kosovo i Metohiju saopštila je da je na dan sećanja na mrtve i ranjene u NATO agresiji 1999, portparolka NATO-a postavila "ciničnu, sarkastičnu i neljudsku čestitku".
 
U saopštenju se navodi da je tokom vojne intervencije NATO-a u Srbiji, koja je započeta bez odobrenja Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i trajala 78 dana, poginulo 2.500 ljudi i više od 12.500 povređeno.
 
"I zato, sve što možemo da kažemo je - gadite nam se Oana Lungesku", navela je Kancelarija za KiM.
 
Beta, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: