Potpisano ukrajinsko primirje

Svetske vesti - Petak 05.09.2014 - 17:48

Predstavnici Ukrajine i samoproglašenih Narodnih Republika Donjecka i Luganska potpisali su u Minsku Protokol o prekidu vatre.

(Foto: avrasiya.net) (Foto: avrasiya.net)
Porošenko je već izdao naređenje generalu ukrajinske vojske za obustavu vatre u 18 sati po lokalnom vremenu.
 
Protokol o prekidu vatre obuhvata 14 tačaka, među kojima su svi aspekti kontrole, razmene zatvorenika i razna druga pitanja.
 
Moskva se nada da će sporazum sklopljen danas u Minsku biti poštovan "tačku po tačku", izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov i dodao da se Rusija nada da će “proces pregovora u cilju potpunog rešavanja ukrajinske krize biti nastavljen”.
 
U međuvremenu, Zapad priprema nove sankcije Rusiji koju optužuje za slanje oružja i vojnika na istok Ukrajine. Rusija poriče ove optužbe. 
 
Podsetimo, ukrajinska kriza, nemiri i sukobi u toj zemlji traju više meseci, a prema podacima UN, od sredine aprila u ukrajinskom konfliktu poginulo je više od 2.600 ljudi, a približno 6.000 je ranjeno.
 
B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: