Potresi kod laburista, pljušte smene i ostavke

Svetske vesti - Nedelja 26.06.2016 - 11:36

Tri dana posle referenduma na kojem su Britanci izabrali izlazak iz EU u opozicionoj Laburističkoj stranci došlo je do prvih potresa.

Tri dana posle referenduma, potresi u političkom životu Britanije; Foto: Telegraph Tri dana posle referenduma, potresi u političkom životu Britanije; Foto: Telegraph

Lider laburista Džeremi Korbin na meti je kritika u sopstvenim redovima i stranačke kolege mu zameraju da je nedovoljno ubedljivo vodio kampanju za ostanak Britanije u EU, prenosi AP.

On je najpre smenio svog ministra spoljnih poslova u senci Hilari Bena koji mu je prethodno rekao da ne veruje više u njegovo liderstvo.

Nakon toga je usledila ostavka ministarke zdravlja u senci Hajdi Aleksander koja smatra da Britaniji sada treba kredibilnija opozicija te da ne veruje da Korbin može to da obezbedi.

"Koliko god da vas poštujem kao čoveka od principa, ne verujem da ste u stanju da date odgovore koji su potrebni našoj zemlji i smatram da ako ćemo mi formirati novu vladu, promena rukovodstva je od ključnog značaja", napisala je Hajdi Aleksander Korbinu koje je objavila na Tviteru.
 

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: