Potvrđeno: Grčki ambasador UBIJEN

Svetske vesti - Petak 30.12.2016 - 13:08

Policija je u Rio de Žaneiru našla ugljenisano telo u izgorelom automobilu ambasadora Grčke, saopštili su izvori bliski grčkom Ministarstvo inostranih poslova.

Kirijakos Amiridis; FOTO: YouTube screenshot Kirijakos Amiridis; FOTO: YouTube screenshot

"Brazilske vlasti treba da identifikuju telo uzorkom DNK", naveo je taj izvor koji je želeo da ostane anoniman.

Brazilska policija je započela potragu za ambasadorom Grčke u Brazilu Kirijakosom Amiridisom, poslednji put viđenim u ponedeljak u blizini Rio de Žaneira, gde je s porodicom bio na odmoru.

Amiridis (59) je od 21. decembra bio s porodicom na odmoru u Rio de Žaneiru, a u Braziliju je trebalo da se vrati 9. januara, rekao je za Frans pres jedan zvaničnik Ambasade Grčke, koji nije zvanično potvrdio da je Amiridis nestao.

Brazilski mediji preneli su da je Amiridisov nestanak u ponedeljak prijavila njegova supruga koja nije mogla da stupi u kontakt s njim pošto je sam izašao iz apartmana u gradu Nova Iguasu.

Amiridis je za ambasadora Grčke u Brazilu imenovan ove godine, a od 2001. do 2004. godine bio je generalni konzul u Rio de Žaneiru.

On je od 2012. do 2016. godine bio ambasador Grčke u Libiji.

B92, OK Radio

Vrati se na kategoriju Svetske vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: